- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Härlig bjudrätt som kan förberedas fram till gratineringen.
Instruktioner
- Börja med att koka potatisen mjuk. Mosa och blanda med smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Smöra en ugnsform, spritsa eller klicka potatismoset runt kanten.
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem så de blir genomstekta. Skär i skivor och lägg i mitten av formen.
Hit kan du förbereda.
- Fräs smöret med mjölet i en kastrull. Vrid över lite peppar och tillsätt buljong, skaldjurslag, vin, grädde och vitlök. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt, och lägg ner i såsen. Sjud ett par minuter. Häll såsen över kycklingen på fatet och strö på riven ost. Gratinera ca 25 minuter tills ytan fått fin färg.
Publicerat den
11 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar