Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med kräftstjärtar.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Härlig bjudrätt som kan förberedas fram till gratineringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka potatisen mjuk. Mosa och blanda med smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Smöra en ugnsform, spritsa eller klicka potatismoset runt kanten. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem så de blir genomstekta. Skär i skivor och lägg i mitten av formen. Hit kan du förbereda.
  2. Fräs smöret med mjölet i en kastrull. Vrid över lite peppar och tillsätt buljong, skaldjurslag, vin, grädde och vitlök. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt, och lägg ner i såsen. Sjud ett par minuter. Häll såsen över kycklingen på fatet och strö på riven ost. Gratinera ca 25 minuter tills ytan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.