Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med päron och ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta päron och rödlök gifter sig verkligen med smakfulla ädelosten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° Koka pastan i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och häll pastan i en ugnssäker form. Bryn kycklingen i matfettet så den får färg runt om, krydda med salt och peppar. Skär päron och rödlök i klyftor. Lägg alltsammans ovanpå pastan.
  2. Ostsås: Smält matfettet i en kastrull, pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk, buljongtärning och eventuellt vin och koka upp. Rör avslutningsvis i osten och låt den smälta. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.