Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med kokosmjölk och spansk peppar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig kycklinggryta gjord på färsk kyckling med kokos, heta kryddor, citron och koriander. Servera med ris, majs och bönor smakar också bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär pepparfrukten i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i lök, vitlök, spansk peppar, ingefära, curry, salt och socker. Rör om och fräs allt i 1 minut. Lägg i kycklingen och stek den på båda sidor i 5 minuter.
  3. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk, lägg på ett lock och efterstek kycklingen på lägre värme i 25-30 minuter. Hacka koriandern och strö över före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.