Den här goda och mustiga grytan är fylld med näringsrik energi från både sojabönor och kyckling.
377 kcal/portion
Instruktioner
- Använder du torkade sojabönor, lägg dem i en skål, täck med kallt vatten och låt dem dra minst 6 timmar. Gnid de blötlagda sojabönorna mellan handflatorna för att få bort så mycket skal som möjligt.
- Lägg kycklingtärningarna i en skål tillsammans med mjölet och vänd kycklingtärningarna så att de blir helt täckta med mjöl.
- Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta. Bryn kycklingtärningarna 5-8 minuter, vänd dem hela tiden, tills de är väl brynta runt om.
- Tillsätt ingefära, vitlök, salladslök och morot till grytan. Fräs under omrörning 2 minuter.
- Tillsätt sojabönor, buljong och 2½ dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda 45 minuter till 1 timma tills bönorna är kokta och skyn har tjocknat. Servera med ris.
Publicerat den
20 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums - jättegod och mustig gryta!! Jag gjorde den utan ingefäran då jag inte är särksilt förtjust i denna.