Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med sojabönor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här goda och mustiga grytan är fylld med näringsrik energi från både sojabönor och kyckling. 377 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du torkade sojabönor, lägg dem i en skål, täck med kallt vatten och låt dem dra minst 6 timmar. Gnid de blötlagda sojabönorna mellan handflatorna för att få bort så mycket skal som möjligt.
  2. Lägg kycklingtärningarna i en skål tillsammans med mjölet och vänd kycklingtärningarna så att de blir helt täckta med mjöl.
  3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta. Bryn kycklingtärningarna 5-8 minuter, vänd dem hela tiden, tills de är väl brynta runt om.
  4. Tillsätt ingefära, vitlök, salladslök och morot till grytan. Fräs under omrörning 2 minuter.
  5. Tillsätt sojabönor, buljong och 2½ dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda 45 minuter till 1 timma tills bönorna är kokta och skyn har tjocknat. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • a-lie 21 januari 2010

    Mums - jättegod och mustig gryta!! Jag gjorde den utan ingefäran då jag inte är särksilt förtjust i denna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.