Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingklubbor med citronyoghurt och potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citronskal, vitlök och timjan gnids över kycklingklubborna som serveras med en currypotatissallad och syrlig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisen och koka den mjuk. strimla löken, blanda curry och honung med olja. Häll blandningen över den varma potatisen samt tillsätt stirmlad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda yoghurt med finrivet citronskal och smaka av med salt. Stöt rivet citronskal, torkad timjan och finhackad vitlök i en mortel. Gnid därefter in kycklingklubborna med blandningen.
  3. Grilla kycklingklubborna tills de fått vacker färg på grillen, lägg därefter på locket (alternativ slå in kycklingklubborna i aluminiumfolie) och grilla ytterligare ca 25 minuter. Vänd dem då och då.
  4. Kontrollera att kycklingklubborna är färdiggrillade genom att skära ett snitt på den övre, tjockare delen. Är köttet vitt och köttsaften helt klar är de färdigstekta.
  5. Vänd i babyspenat i potatissalladen strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.