Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Värm ugnen till 225 grader. Salta och peppra lårfiléerna på båda sidor. Fördela osten och basilikan på filéernas insidor. Rulla ihop till små rulader. Lägg dem med skarven ner på ett ugnssäkert fat...

4

Dela kycklingbitarna i två och bryn dem. Lägg över i en gryta. Skiva löken och bryn den lätt. Lägg över i grytan. Krydda med salt och peppar och späd med buljong och vin. Låt sjuda 15 minuter. Tills...

4-5

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kyckllingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i några minuter...

30 min
4

Skär knipplöken i kvartar och grovhacka vitlöken. Hetta upp smöret och fräs löken mjuk och med lite färg. Tillsätt kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om. Skala och dela morötterna i bitar, tills...

4

Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt i...

4

Skär kycklingen i strimlor. Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva vitl...

4

Skär bort eventuellt fett från kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka citrongräs och chili. Ansa och halvera svampen. Bryn kyckling i olja, tillsätt citrongräs, chili och shiitake, fräs någr...

4

Skär kycklingen i strimlor. Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skölj kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlö...

4

Lägg träspetten i blöt. Hacka vitlöken och pressa den lätt med knivbladet och lägg den i en skål. Hacka bladen från halva oreganokrukan och lägg den med vitlöken. Fortsätt med olivoljan, pressa ci...

4

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Rör i riset och hälften av vattnet. Smula i buljongtärningen och tillsätt citron. Låt riset koka på svag värme utan lo...


Sätt ugnen på 225° Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje r...

6

Rör samman ingredienserna till marinaden i en skål. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i marinaden och vänd runt. Låt det ligga i kylen minst 4 timmar. Trä upp kycklingen på spett. Gri...

4

Ta bort synligt fett på kycklinglåren. Dela dem i tre bitar. Bryn bitarna runt om på medelvärme, i en stekpanna med matfett. Tillsätt purjolök, paprika och sockerärter och låt det fräsa med en stu...

2

Sätt ugnen på 200 grader. Vik ut kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och torkad timjan. Rulla ihop. Lägg kycklingbitar glest i en ugnssäker form. Skär alla grönsakerna i tärningar och blanda...

4

Dela lårfiléerna i mindre bitar. Torka av dem och bryn dem i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök i klyftor, hackad vitlök, fond, vatten och oystersås. Låt sjuda i ca 5 minuter. Skär paprikan i...

2

Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra. Koka upp det lättsaltade vattn...

4-6

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda några nypor salt med mjöl i en bunke. Vänd kycklingbitarna i mjölet. Bryn kycklingen i olivolja och smör i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en eldfast form eller g...

45 min
4

Skär lårfiléerna i mindre bitar och bryn i smör. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela broccolin i mindre bitar och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Häll i vatten och bul...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda och vik ut 1 kycklinglårfilé på varje (om förpackningen inte innehåller 8 lårfiléer går det bra att dela och pussla lite). Salta och...

4

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Bryn kycklinglårfilén runt om i olja tills den fått fin färg. Blanda mini fraichen med vatten,salt, peppar och gärna...

4

Dela varje lårfilé i 3-4 bitar. Skär korven i slantar, paprikan i bitar och löken i strimlor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta eller en wokpanna, 4-5 min. Salta, peppra och lägg upp bitarna på e...

45 min
6

Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlök och lök. Stek kycklingen i 2 msk olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 mi...

40 min
4

Hetta upp olja eller smör i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg ner den pressade vitlöken och den strimlade kycklingen, stek klar och ta upp. Woka wokgrönsakerna i olja eller smör. Lägg ner kyck...

2

Koka potatisen i saltat vatten, häll av och halvera dem. Blanda saffran och vinäger i en bunke, vispa i olivoljan. Blanda den nykokta potatisen med dressingen och smaka av med salt och peppar. S...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.