Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Skär och stek kycklingbitarna, gärna i en wokpanna. Funkar även med en stor stekpanna. Skär morötterna och paprikan i strimlor, löken i klyftor, gurkan i stavar, bryt broccolin i lagom stora buketter...

40 min
4

Blanda marinaden och låt kycklingen marineras minst 1 timme, gärna över natten. Grilla kycklingbitarna 3-5 minuter per sida. Koka riset enligt anvsining på förpackningen. Vispa upp äggen och st...

4

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Mixa pumpakärnor, ströbröd och persillade grovt i en matberedare eller med stavmixer. Häll ut på en tallrik. Ska...

4

Pico de gallo (salsa): Skala löken. Hacka löken, tomaterna och koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin och pressa saften ur limen. Blanda allt i en skål och krydda med salt.mLåt gärna dra i r...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den har fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt...

6-8

Stek den skivade potatisen med pressad vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills den blir mjuk, ca 10 min. Vispa äggen och smaksätt med salt och peppar. Häll äggen över potatisen och stek klart,...


Skär varje lårfilé i 3 bitar och bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar. Salta och peppra. Skala och hacka ingefära, lök, vitlök och fräs med i den sista omgången. Lägg över alltsammans i en g...

4-6

Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i olja, krydda med salt och peppar. Skala och skiva den gula löken och lägg ner den, kanel, stött kardemumma, riven ingefära och curry. Häll på vatten, hönsbuljon...

4

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Mixa kycklingen snabbt till en färs i en matberedare. Lägg över i en bunke och blanda ner riven lök, citronskal, citronsaft, salvia, pressad vit...

4

Koka pastan, al dente, i lättsaltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola av den i kallt vatten. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skär också kycklingen i mindre bitar och krydda med sa...

4

Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar. Blanda oljorna, chiliflakes och salt och vänd ner kycklingbitarna. Skär av topparna från citrongräset lite på snedden. Trä upp kycklingbitarna på citrongräset....

4

Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Hyvla squash och morot med potatisskalare och vänd ihop med olivolja, salt och peppar. Skär kycklingen i mindre bi...

4

1-3 dagar före servering: Rör ihop yoghurt, spiskummin, gurkmeja, pressad vitlök och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täck...

4

1. Marinera kycklingen i sweet chili, soja och finhackad vitlök.2. Koka rödbetorna med skalet kvar tills de är mjuka (minst 25 minuter) och spola dem i kallt vatten.3. Gnid av skalet med händerna, skä...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lårfileérna med insidan upp. Lägg på bitar av ädelost och finhackade oliver. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i smord ugnsform. Pensla med smält fett...

4

Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka och spola dem i ljummet vatten. Gnid av skalet med händerna. Marinera kycklingen i sweet chili, soja och finhackad vitlök. Lägg babyspenaten på ett server...

4

Hacka kycklingen i bitar och bryn dom i oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddmixen och mjölken och rör om. Låt sjuda på svagvärme tills den tjocknar, ca 5 minuter....

4

Skala och skiva vitlöken tunt. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem runtom till fin färg med vitlöken och dragonen i 2 msk olivolja i en gryta, ca 5 minuter. Skala och skär morötterna...

4

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurkan och rädisor tunt. Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med 1 tsk sal...

4

Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett. K...

4

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinsk...

4

1.Sätt ugnen på 225º och smörj en ugnsfast form med 1 msk smör. 2.Pressa saften från 1 apelsin (ca 1 dl). Vispa ihop hälften av saften (ca ½ dl) med 1 msk soja och 1 krm svartpeppar i en skål. 3.V...

45 min
2-4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek den i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Mixa nötter, persilja, citronskal, 2 dl parmesanost, vitlök, salt, peppar oc...

4

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i olivolja. Tillsätt vin, vatten och ris. Koka riset under lock enligt anvisning på förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ån...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.