Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Sätt ugnen på 175 grader. Vik upp lårfiléerna och bre på ett tunt lager senap. Lägg på ost och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Eller skär ett snitt i bröstfilén och lägg i fyllningen. Bryn kyc...

4

Strimla kycklingen. Hacka löken, pressa vitlöken och lägg med köttet i en skål. Mortla kryddnejlikan, pepparn och blanda dem med övriga kryddor och soja och häll över köttet. Låt helst köttet ligga i...

1 h 30 min
2

Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan. Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning till...

6

Skala lök, vitlök och morötter. Skär lök och morötter i skivor och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i strimlor. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt kyckling, ingefära, saffran och kanelstång...

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag men spara ca 1 dl av kokvattnet till såsen. Ansa, dela och strimla fänkålen. Spara fänkålsdillen. skala och skiva vitlöks...

4

Skär kycklingen i strimlor. Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva vi...

4

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rotspetsen och lite blast vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre. Spola dem under kallt vatten och gnid av skalet. Dela rödbetorna i mindre b...

4

Ansa och skiva purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar utan att putsa den. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och tillsätt purjolöken och vitlöken. Krydda med salt och pep...

4

Dela kycklingfiléerna om du har bröstbitar, Lårfiléer behöver inte delas. Blanda marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera minst 4 timmar, gärna längre. Bryn kycklingen i oljan i en het stekpan...

6

Skär filéerna i stora bitar. Blanda garam masala, ingefära, 1/3 av nötterna, limesaften och matlagningsyoghurten. Bryn kycklingbitarna i oljan i en tjockbottnad gryta. Tillsätt yoghurt- och kryddbl...

30 min
4

Blanda ihop dressingen. Lägg upp tillbehören i skålar. Vik ut kycklinglårfiléerna, vänd dem i tacokrydda. Stek kycklingen i smör och rapsolja på svag värme ca 5 minuter på varje sida. Värm bröden...

4

Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid ka...

4

Skär köttet i mindre bitar. Salta, peppra och stek köttet i smör eller rapsolja. Tillsätt crème fraiche och koka ca 5 min. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med pressad potatis och grönsaker, t...

30 min
4

Börja med marinaden. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda apelsinsaft och-skal, vitlök, tomatpuré,soja, liquid smoke, sirap, pep...

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Fräs kycklingen i smör ca 3 minuter. Tillsätt kantarellerna och stek ytterligare ca 2...

4

Marinera kycklinlåtfiléerna i sweet chilisås ca 10 minuter. Koka under tiden couscousen enligt recept på paketet. Klipp baconet i små strimlor, knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. Genomstek...

20 min
4-6

Dela ev stora rödbetor på mitten, koka dem 25 minuter, låt svalna. Putsa och dela kycklingen i jämnstora bitar. Stek dem i smöret i en stor kastrull eller traktörpanna och lägg åt sidan. Skala och...

4

Hetta upp olivolja i en gryta. Bryn timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna. Vill man ha grädde i gryta...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm). Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Fördela chèvreost ovanpå kryddningen och gratinera i ugnen i...

45 min
4

Dela kycklingen i mindre bitar, stek i panna med olivolja på hög värme så att den blir genomstekt. På slutet, rör ner 2 pressade vitlöksklyftor och vänd runt i pannan, lägg kycklingen åt sidan, salta...

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Halvera kycklingen och bryn runt om i en het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en...

4

Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. lägg i skivade rödlökar och låt stå i ca 30 minuter. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt m...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna på 3 bitar. Häll mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vispa upp äggen och häll i djup tallrik. Hacka cashewnötterna fint...

4-5

Skär kycklingen i något mindre bitar och bryn i 1 msk flytande smör. Krydda med salt och peppar. Låt rinna av på papper. Hacka lök och vitlök, fräs den tillsammans med cyrry i resten av margarinet....

20 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.