Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inget slåt denna marinad! Liquid smoke är såkallad rök på flaska. Den har väldigt kraftig röksmak så det krävs ytterst lite för att få fram en rökig ton. Finns i välsorterade mataffärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda apelsinsaft och-skal, vitlök, tomatpuré,soja, liquid smoke, sirap, peppar och tabasco.
  2. Putsa och skär kycklingfiléen i ca 2 cm breda strimlor, blanda kycklingen med marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp ca 2 timmar, gärna över natten.
  3. Dipp: Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar, Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilimn. Mixa paprika, vitlök och chili med olja, krossade tomater, spiskummin och citronsaft i en matberedare eller med en mixerstav. smaka av med salt och peppar.
  4. Trä upp kycklingen på små blötlagda grillspett av trä, krydda runtom med salt. Grilla kycklingspetten över glöd ca 6 minuter, tills de är genomstekta. Snurra på spetten allteftersom så att de får en jämn och fin grillyta runtom.
  5. Servera de nygrillade spetten med mojodippen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.