Inget slåt denna marinad!
Liquid smoke är såkallad rök på flaska.
Den har väldigt kraftig röksmak så det krävs ytterst lite för att få fram en rökig ton.
Finns i välsorterade mataffärer.
Instruktioner
- Börja med marinaden.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda apelsinsaft och-skal, vitlök, tomatpuré,soja, liquid smoke, sirap, peppar och tabasco.
- Putsa och skär kycklingfiléen i ca 2 cm breda strimlor, blanda kycklingen med marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp ca 2 timmar, gärna över natten.
- Dipp:
Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar, Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilimn.
Mixa paprika, vitlök och chili med olja, krossade tomater, spiskummin och citronsaft i en matberedare eller med en mixerstav. smaka av med salt och peppar.
- Trä upp kycklingen på små blötlagda grillspett av trä, krydda runtom med salt.
Grilla kycklingspetten över glöd ca 6 minuter, tills de är genomstekta. Snurra på spetten allteftersom så att de får en jämn och fin grillyta runtom.
- Servera de nygrillade spetten med mojodippen.
Publicerat den
14 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar