Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indiska kycklingspett med pärlcouscous och myntaraita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Indiska smaker när de är som bäst i en och samma rätt! Låt kycklingen marinera 1-3 dygn i yoghurt med kryddor så får den mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1-3 dagar före servering: Rör ihop yoghurt, spiskummin, gurkmeja, pressad vitlök och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. Låt stå i kylen i 12-24 timmar.
  2. Trä kycklingbitarna på 4 spett. Rör ihop alla ingredienser till raitan. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda med övriga ingredienser och krydda med 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Ansa och dela fänkålen på längden. Pensla med olja och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla spett och fänkål ca 5 minuter, tills de fått fin färg och kycklingen är klar.
  5. Skär fänkålen i mindre bitar och vänd ner i couscoussalladen. Servera med myntaraitan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.