Indiska smaker när de är som bäst i en och samma rätt!
Låt kycklingen marinera 1-3 dygn i yoghurt med kryddor så får den mycket smak.
Instruktioner
- 1-3 dagar före servering:
Rör ihop yoghurt, spiskummin, gurkmeja, pressad vitlök och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om. Låt stå i kylen i 12-24 timmar.
- Trä kycklingbitarna på 4 spett. Rör ihop alla ingredienser till raitan. Krydda med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda med övriga ingredienser och krydda med 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Ansa och dela fänkålen på längden. Pensla med olja och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla spett och fänkål ca 5 minuter, tills de fått fin färg och kycklingen är klar.
- Skär fänkålen i mindre bitar och vänd ner i couscoussalladen. Servera med myntaraitan.
Publicerat den
26 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar