Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom Ka Gai-gryta med korianderdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tom Ka Gai är egentligen en soppa som kommer från Thailand. Den innehåller bland annat koriander, chili och kokosmjölk. Här har vi inspirerats och gjort en gryta på eget vis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort eventuellt fett från kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka citrongräs och chili. Ansa och halvera svampen.
  2. Bryn kyckling i olja, tillsätt citrongräs, chili och shiitake, fräs några min och salta och peppra. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning och koka under lock ca 10 min.
  3. Korianderdressing: Hacka koriander och mixa med majonnäs, limeskal och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och skär purjolök i grova bitar, halvera sockerärter. Lägg ner grönsakerna i grytan och koka under lock ca 3 min.
  5. Servera grytan med kokt ris och ringla över korianderdressing vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.