Tom Ka Gai är egentligen en soppa som kommer från Thailand. Den innehåller bland annat koriander, chili och kokosmjölk. Här har vi inspirerats och gjort en gryta på eget vis
Instruktioner
- Skär bort eventuellt fett från kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka citrongräs och chili. Ansa och halvera svampen.
- Bryn kyckling i olja, tillsätt citrongräs, chili och shiitake, fräs några min och salta och peppra. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning och koka under lock ca 10 min.
- Korianderdressing: Hacka koriander och mixa med majonnäs, limeskal och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och skär purjolök i grova bitar, halvera sockerärter. Lägg ner grönsakerna i grytan och koka under lock ca 3 min.
- Servera grytan med kokt ris och ringla över korianderdressing vid servering.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar