Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom ka gai Tom ka gai Tom ka gai
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk thaisoppa! Min dotter är väldigt förtjust i denna soppa, som hon åt första gången när hon var i Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
  2. Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
  3. Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda. Det tyckte min dotter att man kan göra istället för att finhacka den. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  4. Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 4 september 2011

    Lagade denna rätt, tom ka gai är en stor favorit, och denna gjorde mig inte besviken!!! Mums!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.