Frasigt goda kycklingbitar med ugnsbakad potatis och dippsås.
Helt klart barnens favorit.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 250º.
Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
- Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.
- Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
- Servera kycklingen med potatis och dipp.
- Tillbehöret snackgurka kallas också piccolino, en helt ny sorts liten gurka med tunt skal. Små, krispiga och goda!
Publicerat den
15 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar