Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingnuggets med ajvardipp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasigt goda kycklingbitar med ugnsbakad potatis och dippsås. Helt klart barnens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250º. Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.
  3. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
  4. Servera kycklingen med potatis och dipp.
  5. Tillbehöret snackgurka kallas också piccolino, en helt ny sorts liten gurka med tunt skal. Små, krispiga och goda!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.