God rätt, som både barn och vuxna gillar. Tar lite tid, så kanske inget man svänger ihop till middag efter en lång arbetsdag då alla är hungriga.
Servera ris till.
Instruktioner
- 1. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 2x2 cm stora. Blanda samman marinaden. Lägg ner kycklingbitarna i den,
och låt dem stå kallt ca 3-4 timmar.
- 2. Gör currysåsen under tiden. Skala lök, äpple och banan. Grovtärna dem. Fräs dem mjuka i lite matfett.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, curry och sambal oelek.
Låt såsen småputtra ca 5 minuter. Rör då och då i den. Häll allt i en mixer och kör såsen slät.
- 3. Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, limeskal
och peppar till en jämn smet.
- 4. Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet. Vänd kycklingbitarna i smeten.
Fritera dem under medelvärme ca 5 min på varje sida.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kan man steka nuggetsen i stekpanna eller måste det vata i fritös?