Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Festlig fredagslyx med en snabblagad panna. Kycklingfile i smakrikt sällskap av vitlök, ingefära, soltorkade tomater, kryddig mango chutney och lite grädde som gör den exotiska grytan extra lyxig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingköttet i bitar gärna på längden. Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlöken, ingefäran, tomatbitarna och mango chutney och häll på buljongen och grädden. Låt puttra under lock på svag värme, eller sätt in i ugnen på 200 grader, tills köttet är genomkokt ca 15- 20 min.
  2. Smaka av såsen och krydda med sambal oelek och cayennepeppar tills man får den så stark som vill. Red av den med idealmjöl.
  3. Strö över persilja och servera med ris eller klyftpotatis och en sallad. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.