Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpanna med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch variant av kycklingpanna med doft av timjan och citron. Kyckling, späda grönsaker, vitt vin och lite grädde i en härlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala sparrisen. Skär bort 1-2 cm av de grova ändarna. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Tillsätt en nypa socker och lägg i sparrisen. Låt den koka 15-20 minuter. Ställ 2 dl av sparrisvattnet åt sidan och låt sparrisen rinna av. Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
  2. Skölj sockerärterna och ansa dem. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Torka av kycklingköttet och skär kycklingen i 2-3 cm långa strimlor.
  3. Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg i köttet och bryn det runtom. Ta upp köttet, lägg i schalottenlöken och fräs tills den mjuknar.
  4. Tillsätt sockerärterna och rör om. Häll i vinet och sparrisvattnet under omrörning och lägg i lagerbladet. Låt sjuda 10 minuter under lock.
  5. Ta av timjanbladen från kvistarna. Lägg kycklingen och sparrisen i pannan med sockerärterna. Tillsätt timjan och citronskal och krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsena och grädde. Häll gräddblandningen i pannan. Rör om och låt sjuda tills såsen tjocknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.