En fräsch variant av kycklingpanna med doft av timjan och citron. Kyckling, späda grönsaker, vitt vin och lite grädde i en härlig kombination.
Instruktioner
- Skölj och skala sparrisen. Skär bort 1-2 cm av de grova ändarna. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Tillsätt en nypa socker och lägg i sparrisen. Låt den koka 15-20 minuter. Ställ 2 dl av sparrisvattnet åt sidan och låt sparrisen rinna av. Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
- Skölj sockerärterna och ansa dem. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Torka av kycklingköttet och skär kycklingen i 2-3 cm långa strimlor.
- Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna. Lägg i köttet och bryn det runtom. Ta upp köttet, lägg i schalottenlöken och fräs tills den mjuknar.
- Tillsätt sockerärterna och rör om. Häll i vinet och sparrisvattnet under omrörning och lägg i lagerbladet. Låt sjuda 10 minuter under lock.
- Ta av timjanbladen från kvistarna. Lägg kycklingen och sparrisen i pannan med sockerärterna. Tillsätt timjan och citronskal och krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsena och grädde. Häll gräddblandningen i pannan. Rör om och låt sjuda tills såsen tjocknar.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar