Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa à la min mamma

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Smaskig soppa som värmer gott en kylig dag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplet. Dela sedan äpplet i tärningar ca 1x1cm. Ansa och skiva purjolöken. Skär paprikan i bitar som är ungefär lika stora som äppelbitarna. Bryn äpplet, paprikan och purjolöken i margarinet och curryn. Späd med lite av hönsbuljongen. När äpplet, paprikan och purjolöken mjuknat tillsätt resten av hönsbuljongen. Låt koka 5-10 minuter.
  2. Red av med redning gjord av vatten, mjölk eller grädde och mjölet.
  3. Rensa ut köttet ur kycklingen i lagom stora ätbitar. Häll i kycklingköttet och majsen och låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.