Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med crème fraiche och vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga kycklingspett gillar både stora och små. Crème fraichesåsen får ett extra sting av vitlök och tabasco.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar. Blanda rödvins- och balsamvinäger med olivolja i en bunke. Vänd ner kycklingbitarna. Salta och peppra. Låt marinera i rumstemperatur ca 10 minuter, gärna längre.
  2. Blanda ingredienserna till såsen. Mixa örterna med olja till en örtolja. Krydda med salt och peppar.
  3. Trä upp kycklingbitarna på spett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten runt om ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera spetten med bröd och sås. Garnera med salladsblad, mangoldskott, citronklyftor, örtolja och örtblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.