Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med het vitlöksmarinad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chilipastan och chilisåsen i detta recept kan köpas i asiatiska affärer. Marinaden kan med fördel användas även till annat kött t ex biff eller till hel kycklingfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kyckling i bitar på 3*3 cm eller marinera annat kött direkt om du inte vill ha det på spett.
  2. Skala och krossa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Vänd ner det kött du valt och låt marinera i 6 timmar i kyl eller över natten.
  3. Trä upp på spett och grilla kycklingen runt om 10-15 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skär i den och se om köttsaften är klar och genomskinlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.