Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med ugnspotatis och sweet chilisås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling på spett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda bitar på längden. Platta ut bitarna. Skär längs med, men inte helt ut. Vik ut och du får en lång strimla.
  2. Blanda olja med äppelcidervinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor. Lägg i kycklingstrimlorna och låt marinera minst 1 tim, gärna längre.
  3. Skölj och skär potatisarna i bitar. Lägg på en liten långpanna. Häll på olja. Tillaga i 225°C, ca 30 min. Rör om någon gång under tiden.
  4. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner rödlök och paprika i potatisen mot slutet av tillagningen. Salta och peppra.
  5. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar.
  6. Trä upp kycklingen på spett och stek i stekpanna.
  7. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.