Fettet är borta men smaken av knapriga kycklingvingar med sting finns kvar. Välj själv hur starka de ska vara. Servera med en gurkdip.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en braspanna med aluminiumfolie.
- Putsa vingarna och ta bort den yttersta spetsen på vingarna, vingpennan. Lägg kycklingvingarna i en stor skål.
- Blanda tomatsås, senap, soja och färskpressad citron. Blanda väl. Häll marinaden över kycklingvingarna och se till så att även veck på vingarna täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 30 minuter men helst några timmar eller över natten. Ju längre vingarna marineras desto mer smak får de.
- Kör yoghurt, gurka och spiskummin i matberedaren med knivbladet eller riv ner gurkan i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut kycklingvingarna på en braspanna och häll över marinaden. Stek i ugnen 45 minuter till 1 timme tills kycklingvingarna är knapriga på ytan. Servera med gurkdip.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar