Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwok med purjo, morötter och cashewnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det speciella med den här kycklingwoken är att kycklingköttet marineras en stund innan det wokas. Den enkla såsen är pricken över i:et. Servera kokt ris eller kokta nudlar som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, maizena och salt till en marinad och låt kycklingen marinera till stekning. Finstrimla bambuskott, salladslök, morot och selleri, skiva champinjonerna. Blanda grönsakerna med böngroddarna i en bunke.
  2. Sås: vispa ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena.
  3. Fräs kycklingbitarna i olja i en wokpanna. Sänk värmen och låt kycklingbitarna bli genomstekta. Ta upp kycklingbitarna. Tillsätt grönsakerna och woka en stund. Blanda ner kycklingen och häll över såsen. Låt stå någon minut före servering. Strö eventuellt över jortnötter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.