Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt vaniljpannacotta á la viktväktarna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mumsig efterrätt. Behöver tid för att stelna. Värd 2 poäng portionen. Variera smaken genom att tillsätta olika kryddor när du kokar mjölken, t.ex. stjärnanis, kanel eller kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång (delad och utskrapad). När det är kokt, dra åt sidan och rör ned färskost, choklad och gelatinblad.
  3. Sila massan genom finmaskig sil. Slå upp i portionsformar och låt de stelna i kyl minst ett par timmar. Servera pannacottan tillsammans med färska frukter och bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chatte71 25 mars 2009

    Den hade jag på vinkvällen för arbetskamraterna och blev mycket uppskattat, dom trodde nästan inte mig att det vvar från viktväktarna (då några är med). Mina barn älskar den, provade dom som man köper i affären och det får jag INTE göra igen och tänker inte iheller. Mycket enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.