Ett smaksatt bröd är det lilla extra på matbordet. Här serveras det även med en god färskost. Har du inte tid att göra din egen färskost så kan du köpa färdig, naturell.
Instruktioner
- Låt filmjölken tjockna genom att hälla ner den i en silduk eller kaffefilter. Det tar 3-4 timmar innan all överflödig vätska har droppat bort. Blanda med basilikan och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
- Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
Tillsätt 3 msk olja, salt och ost. Rör ner mjölet lite i taget, gärna med degkrokar. Rör i örterna. Låt jäsa i 40 minuter.
- Kavla ut brödet på bakplåtspapper (i en långpanna eller liknande) så att det bara blir någon cm högt.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Ringla över 2 msk olivolja, strö på flingsalt och toppa med hela kvistar kryddor.
- Baka i ugn i 15-20 minuter.
- Servera tillsammans med färskosten.
Publicerat den
8 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar