Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad örtbröd med ost och färskost med basilika och fetaost

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett smaksatt bröd är det lilla extra på matbordet. Här serveras det även med en god färskost. Har du inte tid att göra din egen färskost så kan du köpa färdig, naturell.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt filmjölken tjockna genom att hälla ner den i en silduk eller kaffefilter. Det tar 3-4 timmar innan all överflödig vätska har droppat bort. Blanda med basilikan och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt 3 msk olja, salt och ost. Rör ner mjölet lite i taget, gärna med degkrokar. Rör i örterna. Låt jäsa i 40 minuter.
  3. Kavla ut brödet på bakplåtspapper (i en långpanna eller liknande) så att det bara blir någon cm högt. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ringla över 2 msk olivolja, strö på flingsalt och toppa med hela kvistar kryddor.
  5. Baka i ugn i 15-20 minuter.
  6. Servera tillsammans med färskosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.