Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta med köttbullar och korv som går fort att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs upp smör i en tjockbottnad gryta och lägg i finstrimlad paprika och risgryn. Rör om väl och tillsätt det kokande vattnet. Låt det småputtra i ca 20 minuter.
  2. Smält en klick smör i en stekpanna, lägg i köttbullar och cocktailkorvar. Hetta upp dem och tillsätt den frästa, hackade löken. Ev. finklippt gräslök.
  3. Lägg i de saltade och pepprade tomatklyftorna, de skivade oliverna och svampen. Krydda med peppar och paprika.
  4. När riset är färdigt och torrt rör man om och blandar det med ingredienserna i stekpannan och flyttar alltsammans över i en gryta. Håll den varm tills den ska serveras eller värm upp den i sista stund och strö då över lite finklippt persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.