Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättsötade havrerutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!. Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°.
  2. Smula jästen och rör ut den med det värmda degspadet (vatten och olja).
  3. Tillsätt sirap, salt, linfrön, havrekli, havregryn, grahamsmjöl och 1 3/4 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  4. Pudra över degen med lite mer mjöl och arbeta samman efter jäsningen. Du avgör själv när degen känns lagom för att skrapas ned i en smord långpannan med måtten 20x30 cm.
  5. Mjöla handen och tryck ut degen jämnt i formen. Sporra ut 24 rutor och nagga med en gaffel. Låt jäsa i ca 30 minuter till och grädda sedan på mittfalsen i knappt 20 minuter. Brödet kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.