För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.
Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.
Instruktioner
- Ugn: 225°.
- Smula jästen och rör ut den med det värmda degspadet (vatten och olja).
- Tillsätt sirap, salt, linfrön, havrekli, havregryn, grahamsmjöl och 1 3/4 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Pudra över degen med lite mer mjöl och arbeta samman efter jäsningen. Du avgör själv när degen känns lagom för att skrapas ned i en smord långpannan med måtten 20x30 cm.
- Mjöla handen och tryck ut degen jämnt i formen. Sporra ut 24 rutor och nagga med en gaffel.
Låt jäsa i ca 30 minuter till och grädda sedan på mittfalsen i knappt 20 minuter. Brödet kan frysas.
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar