Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättstuvade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkla råvaror som tillagas med finess kan ge ljuvliga smakupplevelser, det bevisas i detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa salladslöken och skär den i tunna ringar. Skölj och ansa morötter och persiljerötter. Skala och skiva dem tunt, ev på ett grönsaksjärn. Skala potatisen och skär den i ca 1½ cm tjocka skivor.
  2. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i potatisskivorna och koka tio minuter. Låt dem rinna av. Hetta upp ca 10 g smör i en kastrull och fräs grönsakerna ca två minuter. Ta upp ur kastrullen och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resten av smöret i kastrullen och vispa ner mjölet. Vispa ner grönsaksbuljongen och mjölken, lite i taget, och låt koka upp. Lägg i grönsakerna och potatisen och låt sjuda fem minuter utan lock på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljebladen fint. Blanda ner hälften av persiljan och torkad kyndel. Tillsätt grädden och hetta upp. Krydda med salt, peppar och citronsaft. Strö över resten av persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.