Mustig och het gryta med spännande smakkombination med mörk choklad och chili.
Instruktioner
- Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i vatten och låt den sedan rinna av.
- Bryn färsen i olja i en gryta. Hacka scharlottenlöken fint. Riv eller hacka vitlöken. Låt lök och vitlök fräsa med färsen en stund. Krydda med spiskummin, chilipulver och tomatpuré. Låt kryddorna och tomatpurén fräsa med 1 minut.
- Ansa och skär zucchinin och paprikan i bitar. Tillsätt dem i grytan och låt fräsa med under omrörning tills allt börjar bli lite mjukt. Tillsätt de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt sjuda utan lock 10 minuter.
- Tillsätt den kokta sötpotatisen, avrunna kidneybönor och svarta bönor i grytan, låt koka ihop några minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten om grytan verkar för torr.
- Riv chokladen och rör ner den i den varma grytan och servera!
Publicerat den
20 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar