Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm- och linsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mättande och smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

Tärna köttet och strimla löken. Fräs med spiskumminet i oljan. Häll på tomater, pressa ner vitlöken, lägg i buljongtärningar, chiliflakes samt ungefär tre deciliter vatten och koka i ca 30 minuter till köttet är mört. Tillsätt linserna och koka dem mjuka. Det tar ca 15 minuter. Späd med mer vatten om det blir för tjockt. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt och klipp gärna lite färsk koriander över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.