Som en grekisk sallad i färg och smak men med en god burgare till.
Instruktioner
- Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta och låt stå och vattna sig i 10 minuter. Torka av, pensla med olivolja på båda sidor och grilla skivorna ett par minuter på varje sida.
- Dela bröden och lägg dem på varsin tallrik. Hacka oliverna och blanda med créme fraiche. Skiva tomater och rödlök. Skär fetaosten i 4 bitar.
- Lägg en klick olivkräm på varje brödunderdel, lägg ett par salladsblad över.
- Forma färsen till 4 burgare, salta och peppra.
Stek eller grilla burgarna 3-4 minuter per sida.
Lägg dem på salladsbladen. Fyll på med aubergine, fetaost, tomat och rödlök.
- Avsluta med lite färsk timjan och droppa gärna över lite olivolja innan du lägger på brödlocken.
Publicerat den
19 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar