Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som en grekisk sallad i färg och smak men med en god burgare till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta och låt stå och vattna sig i 10 minuter. Torka av, pensla med olivolja på båda sidor och grilla skivorna ett par minuter på varje sida.
  2. Dela bröden och lägg dem på varsin tallrik. Hacka oliverna och blanda med créme fraiche. Skiva tomater och rödlök. Skär fetaosten i 4 bitar.
  3. Lägg en klick olivkräm på varje brödunderdel, lägg ett par salladsblad över.
  4. Forma färsen till 4 burgare, salta och peppra. Stek eller grilla burgarna 3-4 minuter per sida. Lägg dem på salladsbladen. Fyll på med aubergine, fetaost, tomat och rödlök.
  5. Avsluta med lite färsk timjan och droppa gärna över lite olivolja innan du lägger på brödlocken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.