Liquid smoke är ett extrakt på flaska som ger en riktigt rökig smak. Perfekt för att ge färsbiffarna en nygrillad känsla.
Instruktioner
- Skala och finriv vitlöken. Blanda färs med ägg, liquid smoke, vitlök, persilja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Forma 4 färsbiffar av smeten.
Sätt ugnen på 250 grader grill.
- Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i ½ msk smör och ½ msk olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och örr tills det lösts upp.
Häll i balsamvinäger och krydda med timjan.
Låt småkoka ca 3 minuter. Ta från värmen.
Smula i getosten men ta bort ev skal.
- Stek färsbiffarna i ½ msk smör och ½ msk olja 3-4 mintuer på varje sida i en stekpanna.
Dela hambugerbröden och lägg ut dem på ett ugnsgaller och värm i övre delen av ugnen ca 2 minuter.
Skär tomaten i skivor.
- Fördela sallad och tomat på underdelen av bröden.
Lägg på färsbiffarna och fördela rödlöksröran ovanpå.
Lägg på överdelen av bröden och kläm till.
- Servera ev med klyftpotatis.
Publicerat den
10 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar