Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammburgare med karamelliserad rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Liquid smoke är ett extrakt på flaska som ger en riktigt rökig smak. Perfekt för att ge färsbiffarna en nygrillad känsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv vitlöken. Blanda färs med ägg, liquid smoke, vitlök, persilja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma 4 färsbiffar av smeten. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i ½ msk smör och ½ msk olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och örr tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och krydda med timjan. Låt småkoka ca 3 minuter. Ta från värmen. Smula i getosten men ta bort ev skal.
  3. Stek färsbiffarna i ½ msk smör och ½ msk olja 3-4 mintuer på varje sida i en stekpanna. Dela hambugerbröden och lägg ut dem på ett ugnsgaller och värm i övre delen av ugnen ca 2 minuter. Skär tomaten i skivor.
  4. Fördela sallad och tomat på underdelen av bröden. Lägg på färsbiffarna och fördela rödlöksröran ovanpå. Lägg på överdelen av bröden och kläm till.
  5. Servera ev med klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.