Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammcurry

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God och mustig gryta som passar till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök och vitlök i tunna skivor. Tärna äpplet och koka köttbuljongen. Tärna köttet och bryn detta väl i olivoljan. Ta upp köttet och lägg på en tallrik en stund. Koka ur pannan med lite av buljongen. Fräs lök, vitlök och äpple. Tillsätt olja och pudra över curry. Det är viktigt att curryn fräser ett ögonblick. Tillsätt tomatpuré , mango chutney och mjöl. Lägg tillbaka köttet. Blanda väl och tillsätt köttbuljongen i omgångar. Blanda i yoghurten och soja och låt småkoka i ca 60 min. Köttet måste kännas mört när den är klar. Smaka till sist av med salt.
  2. Servera med tillbehören

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.