Sätt sting på köttbullarna med kajennpeppar, ingefära och kryddnejlika och servera dem med gyllene saffransbulgur. Urläcker bjudmat i adventstid.
Tips
Gör dubbel sats och frys in till jul, passar utmärkt på julbordet.
Instruktioner
- Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt svälla ca 10 min. Gör det direkt i en matberedare med kniv. Skär den gula löken i smala klyftor. Lägg ner dem i matbererdaren. Pressa över vitlöksklyftorna.
- Rör ner ägg, färs, salt och kryddor. Blanda färsen smidig. Hacka nötterna och skär aprikoserna i småbitar. Blanda ner i smeten för hand. Kör inte med maskinen, då blir det för hårt.
- Rulla ca 45 köttbullar. Lägg dem på en oljad skärbräda. Bryn dem i en stekpanna i omgångar. Låt den första sidan få stekyta innan du vänder och steker andra. När den fått stekyta, skaka pannan så att köttbullarna rullar.
- Koka upp vatten, salt och olja till bulgurn. Stöt saffranet i en mortel och häll i det. Häll i bulgurn och sjud under lock i 12 min.
Skär paprikorna i småbitar och blanda ner dem.
Garnera ev köttbullarna med mynta och servera dem med saffransbulgurn
Publicerat den
30 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar