- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det är gott och lätt att fylla paprikor! Du behöver två kastruller, en stekpanna och en ugnssäker form.
9 viktväktarpoäng per portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Bulgur: Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Koka dem 2 min i en kastrull med vatten, låt rinna av.
- Hacka och fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt och bryn färsen. Häll på tomater, kryddor och sambal oelek. Låt koka 5 min.
- Fördela färsröran i paprikorna och lägg dem i en ugnssäker form. Smula över fetaost och gratinera i ugnen 5–10 min.
- Skär broccolin i små bitar, skiva rödlöken tunt och blanda med bulguren.
- Snabb tzatziki: halvera, kärna ur och grovriv 1/2 gurka. Blanda den med 2 dl matyoghurt och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
- Servera broccoli-bulguren med de lammfärsfyllda paprikorna och gärna lite tzatziki.
Publicerat den
23 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god!