Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsfyllda paprikor med broccolibulgur

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det är gott och lätt att fylla paprikor! Du behöver två kastruller, en stekpanna och en ugnssäker form. 9 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bulgur: Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Koka dem 2 min i en kastrull med vatten, låt rinna av.
  4. Hacka och fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt och bryn färsen. Häll på tomater, kryddor och sambal oelek. Låt koka 5 min.
  5. Fördela färsröran i paprikorna och lägg dem i en ugnssäker form. Smula över fetaost och gratinera i ugnen 5–10 min.
  6. Skär broccolin i små bitar, skiva rödlöken tunt och blanda med bulguren.
  7. Snabb tzatziki: halvera, kärna ur och grovriv 1/2 gurka. Blanda den med 2 dl matyoghurt och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
  8. Servera broccoli-bulguren med de lammfärsfyllda paprikorna och gärna lite tzatziki.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christian21mars 15 december 2011

    Mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.