Lammfärs har en bättre fettsammansättning än nötfärs. Tlllsammans med kanel, apelsin, basilika och tomat resulterar detta i en supergod och nyttig rätt att njuta av.
Instruktioner
- Börja med att strimla vitkålen, riv morötterna och skiva stjälksellerin. Fräs sedan grönsakshacket i olivolja i en rejäl panna på medelvärme tills det mjuknat något.
- Tillsätt hackad rödlök och lammfärs. Fräs till färsen fått ordentlig färg. Häll på de krossade tomaterna, rött vin, lagerblad, hackad basilika, kanel, apelsinskal, saft, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 30 minuter.
- När såsen kokat färdigt plockar du upp de 2 lagerbladen samt pressar i vitlöksklyftorna, rör om och smaka av.
- Skär ändarna på zucchinin. Hyvla remsor med hjälp av en osthyvel eller använd mandolin.
Fräs zucchinin försiktigt i olja med finhackad vitlök i ca 5 min. Strö över flingsalt och oregano.
- Servera lammfärssåsen med zucchinispaghettin.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar