Kryddigt marinerade lammracks tillsammans med karamelliserad sötpotatis och sval mangoraita blir en smakexplosion i munnen!
Näringsvärde per portion:
411 kalorier, 39 g protein, 17 g fett, 69 g kolhydrater
Instruktioner
- Marinaden:
Riv ingefäran och pressa vitlöken, rör samman med resten av ingredienserna till marinaden. Stryk marinaden över lammracksen.
- Sötpotatisen:
Skala och dela sötpotatisen. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt de hela vitlöksklyftorna. Riv apelsinskalet och pressa ur saften. Blanda ner 2 dl vatten och apelsinjuicen.
- Koka potatisen i lagen tills den är lagom. Lägg på locket och låt stå och dra i 5 minuter. Ta sedan av locket och sänk värmen. Låt potatisklyftorna småputtra tills all vätska kokat bort.
- Blanda sockersorterna och strö dem över potatisen. Brunglasera potatisen i 3-4 minuter. När sockret börjar bubbla lyfter du bort pannan från värmen, saltar och pepprar, och strör över finrivet apelsinskal och chiliflakes.
- Raitan:
Skala och skär mangon i småbitar. Hacka myntan. Rör samman alla ingredienser till raitan i en skål.
- Grilla köttet först på stark värme så att det får färg. Skrapa sedan ut kolen mot kanterna så att köttet inte bränns vid. Sammanlagd grilltid är ca 15 minuter, använd gärna lock de sista 10 minuterna.
- Servera lammracksen tillsammans med den karamelliserade sötpotatisen och mangoraitan.
Publicerat den
26 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar