Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här får du tips på en lättlagad soppa som bygger på enkla ingredienser: lammfärs, morötter, vitkål. Gott, matigt och nyttigt. (Mamma lagade denna först och det var så supergott, sen har jag lagat den också).

Ingredienser

Instruktioner

Skala morötterna och skär dem i ganska tunna skivor. Bryn färsen i lite fett i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt vatten, morötter, buljongtärningar, lagerblad, senap och tomatpuré eller chili. Koka under lock på svag värme ca 10 min. Skär under tiden kålen i bitar. Skölj och strimla purjon. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Rör ner rikligt med hackad persilja. Servera med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 14 oktober 2009

    Gjorde denna idag och den smakade rätt bra, men för min smak lite för mycket lammsmak. tror att jag behöver vitlök och mynta till lamm för att tycka om det.. kidsen gav den 2 och 4 och själv ger jag en 3:a, helt ok för att vara vardagsmiddag dock, lättlagad och snabbt gick det.

  • sikaal 6 september 2012

    Vi gillade denna soppa! Då jag inte tål vitlök, var jag glad när jag hittade detta recept. Jag uteslöt lagerblad, som jag inte gillar och tog lite chiliflakes med för styrka. Gott med senapsbrytningen. En stark 4 av oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.