Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsoppa med bulgur och koriander

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bulgur är kokt, torkat vete som krossats. Med sin nötaktiga smak är bulgur idealiskt i soppor och till kött, fisk och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet i mycket tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skölj koriandern, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått.
  2. Hetta upp olja i en gryta, bryn löken och köttet. Häll i 1 ½ liter vatten och hälften av koriandern. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, mynta och häll i bulgur.
  3. Rör ut tomatpuré med 2 msk vatten och rör ner det i soppan. Låt koka under lock på svag värme i 45 minuter.
  4. Blanda ner resten av koriandern, smaka av soppan ännu en gång med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.