Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med ratatouillesallad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt att ha på buffébordet speciellt nu till påsken, men även när det vankas annan buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn lammsteken i smöret, krydda med salt och peppar. Lägg steken i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 60 grader (rosastekt)
  2. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3x3 cm tärningar. Skär zucchinin i lika stora tärningar som paprikan. Blanda grönsakerna med olivolja, krydda med salt och peppar. Häll grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och finhacka vitlöken. Blanda löken med resten av grönsakerna. Sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter.
  5. Lägg rucolan på ett fat, lägg på tomaterna och strö på de rostade grönsakerna. Pressa över juicen från en ½ citron. Skiva lammsteken och lägg på grönsakerna.
  6. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.