Perfekt att ha på buffébordet speciellt nu till påsken, men även när det vankas annan buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn lammsteken i smöret, krydda med salt och peppar.
Lägg steken i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 60 grader (rosastekt)
- Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i 3x3 cm tärningar.
Skär zucchinin i lika stora tärningar som paprikan.
Blanda grönsakerna med olivolja, krydda med salt och peppar.
Häll grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och finhacka vitlöken. Blanda löken med resten av grönsakerna. Sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter.
- Lägg rucolan på ett fat, lägg på tomaterna och strö på de rostade grönsakerna.
Pressa över juicen från en ½ citron.
Skiva lammsteken och lägg på grönsakerna.
- Servera med bröd.
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar