Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med vitlök

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här är ett lite annorlunda sätt att tillaga steken. Den tillagas i fuktig värme under lång tid och blir otroligt mör, men hela tillagningssättet är egentligen löjligt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa lammsteken om det behövs och stick ganska många hål lite varstans i den. Skala och strimla vitlöken och dela sardellfiléerna på mitten. Ta en halv sardellfilé, en vitlöksstrimla och några barr rosmarin och pilla ner i hålen. Klappa in steken med olivolja och salta och peppra runt om. Lägg ner steken i en långpanna.
  3. Skala morötter och lök och skär i grova bitar. Lägg bredvid lammet i formen tillsammans med eventuell överbliven rosmarin och vitlök. Slå på vitt vin och täck formen med ugnsfolie. Nyp åt kring kanterna så det blir riktigt tätt. Sätt in lammet i ugnen 4-5 timmar.
  4. När det är en halvtimme kvar till middagen kan man ta ut lammet och titta hur det går. Smaka av skyn och krydda om det behövs. Lägg dessutom ner paprikabitarna i formen. Täck igen och sätt in i ugnen.
  5. Vid det här laget brukar hemmet var fyllt av oemotståndliga dofter. Ta ut formen och lyft försiktigt folien.
  6. Skär upp lammet och lägg på ett stort fat med grönsakerna runt omkring. Häll lite av buljongen över lammet och strö över kapris och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.