Det här är ett lite annorlunda sätt att tillaga steken. Den tillagas i fuktig värme under lång tid och blir otroligt mör, men hela tillagningssättet är egentligen löjligt enkelt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa lammsteken om det behövs och stick ganska många hål lite varstans i den.
Skala och strimla vitlöken och dela sardellfiléerna på mitten. Ta en halv sardellfilé, en vitlöksstrimla och några barr rosmarin och pilla ner i hålen.
Klappa in steken med olivolja och salta och peppra runt om. Lägg ner steken i en långpanna.
- Skala morötter och lök och skär i grova bitar.
Lägg bredvid lammet i formen tillsammans med eventuell överbliven rosmarin och vitlök.
Slå på vitt vin och täck formen med ugnsfolie.
Nyp åt kring kanterna så det blir riktigt tätt.
Sätt in lammet i ugnen 4-5 timmar.
- När det är en halvtimme kvar till middagen kan man ta ut lammet och titta hur det går. Smaka av skyn och krydda om det behövs. Lägg dessutom ner paprikabitarna i formen. Täck igen och sätt in i ugnen.
- Vid det här laget brukar hemmet var fyllt av oemotståndliga dofter.
Ta ut formen och lyft försiktigt folien.
- Skär upp lammet och lägg på ett stort fat med grönsakerna runt omkring.
Häll lite av buljongen över lammet och strö över kapris och hackad persilja.
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar