Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Landgångsbröd

Landgång är en läcker smörgås med det godaste i påläggsväg du kan tänka dig! Det är en utmärkt förrätt, en läcker lunch eller passar till en liten vickning. Landgången påminner om en smörgåstårta och samma bröd används även i landgången. Det går alldeles utmärkt att baka ditt eget landgångsbröd, både mer prisvärt och självklart godare än köpt! Traditionellt sett används vit formfranska skuren på längden, men det går alldeles utmärkt att baka ett grovt landgångsbröd med mycket fibrer och tuggmotstånd om man föredrar det. För den som är allergisk eller av annan anledning väljer att inte äta gluten, baka ett glutenfritt landgångsbröd med glutenfri mjölmix istället för vetemjöl.


Lägg brödet tre och tre. Skär bort kanterna på brödet. Skala räkorna till fyllningen. Spara några fina till garnering och skär resten i små bitar. Hacka äggen och blanda med räkor, gräslök och d...

10

Tärna äpplet och skiva svampen och fräs tillsammans i lite matfett. Ställ åt sidan. Fräs köttfärsen tillsammans med hackad lök. Salta, peppra och smula i en buljongtärning. Tillsätt crème fraiche oc...

8

Kantskär bröden och bred smör på dem. Fördela rucolasallad och ärtskott på brödskivorna. Skala och skiva äggen. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skiva avokadon. Fördela ägg och avokado i g...

45 min
4

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på smort eldfast fat. Skiva osten. Strimla tomaterna. Fördela ost och tomater över brödskivorna. Täck med skinkskivorna. Låt sparrisen rinna av och lägg...

30 min
4

Bred matfettet på tårtbottnarnas/landgångsbrödens båda sidor förutom undersidan på bottenskivan. Fyllning 1: Blanda ingredienserna och fördela på bottenskivan. Lägg på nästa tårtbotten/landgångsbrö...

1 h 30 min
10

Skär bort kanterna på tre landgångsskivor och lägg dem bredvid varandra. Lägg en rund mattallrik över och skär rent så att bröden bildar en rund botten. Lägg upp den runda bottnen på ett serveringsfat...

10-12

Blanda ihop fyllningarna var för sig. Smöra bröden lätt och fyll tårtan. Bred mjukost runt om och ovanpå tårtan. Låt gärna tårtan stå och safta till sig några timmar innan den garneras. Tryck fast...

1 h
3-4

1a fyllningen: Rör samman leverpastejen och matlagningsgrädden Hacka ättiksgurkorna fint och rör ner Lägg samman landgångsbrödet med 2 lager leverpastejsblandning Och 2 lager skinkost Bred majonn...

6-8

Till fyllning 1 hackas äggen och blandas med majonäsen och dill. Avsmaka med salt och peppar Till fyllning 2 hackas lök eller purjolöken fint. Skär fläsket i små tärningar. Fräs samman dem med löke...

8-10

Mosa tonfisken och blanda med övriga ingrediensertill fyllningen. Kantskär bröden och lägg ihop med fyllningen emellan. Bred creme fraiceh ovanpå och runtom. Garnera medsallat runt kanten och skiva...

3-4

Lägg brödskivorna på plåt med bakpapper. Riv osten och fördela den på brödskivorna. Skär korven i slantar och lägg ovanpå osten. Skär löken i tunna ringar och lägg hälften på bröden. Rör ihop crème fr...

4

Bred smör på brödskivorna och lägg dem på en plåt. Lägg på skinkskivorna.Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten och låt rinna av. Fördela broccolin övder smörgåsarna. Smält smö...

25 min
4

UGN 250C Fräs det som ska fräsas tillsätt resten utom osten som ska läggas över tårtan Rund tårta Bröd fyllning Bröd resten av fyllningen strö över riven ost In i ugnen 10 min Landgångsb...

20 min
4

Dag 1: Ev baka egna bottnar (finns recept på min sida) Blanda den fyllning du önskar (fritt för fantasi här med, ger bara förslag) Bred på bottnarna o lägg ihop tårtan. Täck med plast o låt st...

1

Till fyllning 1 gör en stuvning som få kallnar. Till fyllning 2 blanda majonäs & vispade grädden. Hacka äggen blanda ned de dessa med dillen & kryddorna i majonäsgrädden. Lägg bakpapper på en pl...

45 min
4-5

1:a fyllningen. Vispad grädde, majonäs, fruktcocktail+lite äppel. 2:a fyllningen. Rökt skinka, hackat ägg, majonäs, vispad grädde, persilja och bostongurka. 3:dje fyllningen. Leverpastei, bostongurk...

10-12

Mosa tonfisken och blanda med ärtor, hackat ägg, majonnäs, gräddfil, chilisås och citron. Smaka av med salt och peppar. Kant skät bröden och lägg ihop med fyllningen emellan. Bred créme fraichen ov...

3-4

1. Hacka löken och fräs den i lite margarin. Hacka tomaterna och paprikan och låt allt småputtra i pannan. Tillsätt salt och creme fraich. När massan svalnat bred ut den på första brödskivan. 2. B...

45 min
4

Mosa gorgonzolan väl och blanda med 4 dl kesella, smaka av med salt och peppar. Skär basilikablad, (spara några hela basilikablad för garnering) soltorkade tomater i små bitar och blanda med ricot...

8

Hacka äggen, tärna äpplet och blanda med lök, curry och gräddfil. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Blanda med majs, hackade tomater och krasse. Kantskär bröden och lägg två efter var...

8

Blanda ihop tonfiskfyllningen. Smaka av med citron och svartpeppar. Finhacka räkorna till räkfyllningen och blanda ihop med resterande ingredienser. Lägg ut tre av brödskivorna tätt intill var...

10-12

Hacka räkorna och lägg i en bunke tillsammans med dom andra ingredienserna. Bred ut röran över bröden och placera varje skiva ovanpå varann. Dekorera med gurk, citronskivor, rom, dill, hela skalade...

1 h
4

Blanda alla ingredienserna. Bred smör på bröden. Bred på fyllningen. Det ska bli tre lager bröd. Bred majonnäs på översta lagret innan du garnerar med det du vill. Till garnering: Ta vad du själv...


Hårdkoka äggen – lägg dem i kallt vatten och räkna 8 min från uppkok, kyl och skala dem. Tärna dem i äggskivare på två ledder eller finhacka. Skala och klyv gurkan, dra ur kärnorna med tesked (de a...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.