Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långepannekaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god mjuk kaka som kan skäras i rutor eller serveras hel som tårta. Kanske med vaniljgglass till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver. Sedan mandel, smör och mjölk. Rör så att allt blandas. Häll smeten i en långpanna. 30x40cm med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter. Lyft sedan över kakan ur långpannan med bak.pl.pappret på till ett galler. Lossa bottnen från pappret med en pannkaksspade.
  2. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör ner mjölet och de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning. Koka på medelstark värme 7-10 minuter. Glasyren ska bli lite tjock och blank. Bred glasyren över kakan. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.