Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långfilsglass med svartvinbärssylt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En nyttig och god sommardessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda långfil och socker. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt grädden. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om ungefär var tjugonde minut under cirka 3 timmar.
  2. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och sedan brer man hälften av sylten ovanpå.
  3. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 1 timme.
  4. För att göra glass i glassmaskin: Låt krämen stå övertäckt i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
  5. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och brer sedan ut hälften av sylten ovanpå.
  6. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen och låt stå i cirka 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.