Äkta Ungerska lángoc som min svärmor alltid får göra när vi är på besök. Helt fantastiska!
Instruktioner
- Ljumma upp mjölken och lägg i sockerbitarna.
Häll över mjölken i en bunke och tillsätt salt, gräddfil och jästen och sist arbetas mjölet in,
Arbeta ihop degen som blir jättekladdig till konsistensen.
- Stoppa degen i en plastkasse som vilas i kylen minst 4 timmar (kan sparas i kylen 4 dagar).
Ta upp degen ur kassen och forma, och platta ut till max en centimer tjocka "handflator".
Koka upp solrosoljan i en gryta eller om du har en fritös till hands, är det bästa. Koka lángosen i oljan till de är genomgräddade (lätt bruna). Lägg upp på hushållspapper, så överflödig olja rinner av.
Gnid in den färdiga lángocen med en vitlöksklyfta.
- Smaksätt med gräddfil, svart kaviar, hackad rödlök och riven ost efter behag.
Smaklig måltid!
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar