Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gott och lättlagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjöl. Arbeta degen. Ta till sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken. Om man villkan man blanda i rostade, saltade solrosfrön, jättegott! Täck över och låt jäsa ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop degen i bunken. Lägg den direkt i långpannan . Kavla eller platta ut den. Skåra och låt jäsa övertäckt i 30 min.
  3. Grädda i 15-20 min. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.