Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Långjäst bröd som sköter sig självt och där du med fördel kan ta reda på mjölslattar. Grundreceptet är utan kryddor men jag har gjort det med både brödkryddor och solroskärnor i och det går utmärkt. Brödet får en härlig konsistens på grund av den långa jästiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser. Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra. Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand. Jäs 1 timme.
  2. Rör om ordentligt, och jäs 1 timme till. Häll upp degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Sätt samtidigt ugnen på 250 gr. Jäs 15-20 min. Grädda 15 min. Sänk ugnen till 100 gr och grädda 1 timme till.
  4. Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna Dela det i 4 limpor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.