- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Saftigt och gott. Går även att frysa.
Instruktioner
- Deg:
Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt det rumsvarma smöret och resten av ingredienserna. Använd degkrokar och kör i ca 5 minuter tills degen har blivit slät. Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Vispa ihop en vaniljkräm av
Låt stå i kylskåp tills degen har jäst klart.
- Dela av 1/3 av degen och kavla ut till en långpannas storlek. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
Bred över vaniljkrämen på degplattan.
- Smörfyllning:
Kavla ut resten av degen och smöra ut smörsmeten över degen och rulla ihop till en lång rulle.
Dela rullen i 24 bullbitar och lägg dom över vaniljkräm. Låt jäsa utan duk i ca 30 minuter.
Pensla på med vispat ägg och strö över med ärlsocker
Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.
Publicerat den
3 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar