Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd med 2 sorters kummin

 
Skriv ut

Måste prova detta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll jäst, vatten, 2x kummin, salt och Canderel i en degblandare. Låt ”rulla” på ganska låg fart medan du tillsätter mjölet.
  2. Det är tillräckligt med mjöl när degen fortfarande inte är jättehård men börjar släppa lite ifrån kanten. Öka då hastigheten på degblandaren och arbeta degen i ca 10 min, så det bildas en massa gluten och degen släpper ifrån kanterna.
  3. Lägg sedan upp på en mjölad bänk och låt jäsa under handduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 200° C. Skär små kuvertbröd eller långa baguetter ur degen utan att knåda och sätt in i ugnen för gräddning ca 10-15 minuter tills skorpan på brödet fått färg. Ta ut och låt vila ca 10 min innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.