Med stora och små bitar av vegetalier och animalier.
Kryddstark om man så vill.
Instruktioner
- Bryn steken ordentligt i en rejäl klick smör, i en gryta som rymmer alla ingredienser.
Salta och peppra litet.
Tillsätt någon deciliter vatten och låt sjuda.
Skala morötter, lök och potatis och dela grovt.
Morötterna bör delas i mindre bitar än potatisen,
och små potatisar behöver ej delas.
Löken kan halveras (det är lättare att skala en halv lök än en hel).
Tillsätt alla ingredienser.
Vitlöken kan pressas eller delas i bitar.
Efter ca 30 minuter är rotfrukterna mjuka och steken nästan genomstekt.
Det får gärna vara lite rosa, men det får inte vara helt rått för då är det inte rätt rätt.
Ta upp steken och skär i skivor, lägg tillbaka i grytan och låt köttet och sjuda i några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med en bit lantbröd, inte grövre än att man kan suga upp den goda såsen.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar