Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne Ala Salonica

 
Skriv ut

En rätt som alltid går hem hos alla.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka/riv löken.Bryn den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, pressad vitlök buljongtärningen. Krydda med mynta, oregano, basilika samt salta och peppra.Ta i svampen om ni vill ha det i. Koka allt. Gör ostsåsen.Smält margarinet i en kastrull rör ner mjölet och spåd med mjölk.Koka upp till en jämn sås. Tillsätt salt, peppar och moskotnöt.Ta därefter i den rivna osten(3 dl). Varva lasagne plattor ,(som du har förkokat ca 10 -15 minuter) köttfärssåsoch ostsås.I en smord ugnsäker form.Överst och underst skall det vara ostsås. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 225 grader ca 1 tim. När den har fått fin färg lägg över folie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.